Λίγα λόγια για μένα


«Όλα είναι εφικτά αν έχεις τον τρόπο και την γνώση. Θεωρώ πως υπάρχουν δυσεπίλυτες υποθέσεις, δεν υπάρχουν όμως άλυτες».

Α) Άσκηση Επαγγέλματος ως  δικηγόρος

    Το 2006 έως το 2008 υπήρξα ασκούμενος Δικηγόρος. Το 2008 κατόπιν επιτυχούς μου συμμετοχής στις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς γράφτηκα στον Δικηγορικό σύλλογο και διορίσθηκα Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Πειραιώς τον Ιούλιο του 2008. Τον Σεπτέμβριο του 2013 προάχθηκα στο Εφετείο Πειραιά. Διατηρώ από τον Σεπτέμβρη του 2008 το δικό μου γραφείο στην Σαλαμίνα, ενώ έχω συνεργασθεί και με διάφορα δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα, στον Πειραιά και στη Ρόδο τόσο ως ασκούμενος δικηγόρος όσο και ως Δικηγόρος.                                                     

  Β) Επαγγελματική δραστηριότητα

Ασκώ συμβουλευτική και δικαστηριακή δικηγορία δραστηριοποιούμενος ιδιαίτερα με έμφαση στους τομείς του αστικού δικαίου (εμπράγματο, ενοχικό, οικογενειακό, κληρονομικό), του εμπορικού δικαίου (αξιόγραφα και εταιρίες, συνεταιριστικό δίκαιο), του ποινικού δικαίου (σύνταξη μηνύσεων, παράσταση ενώπιον ποινικών δικαστηρίων-πλημμελειοδικεία, εφετεία κακουργημάτων, ανακρίσεις κλπ), καθώς και του δημόσιου δίκαιου (ιδίως δημόσιες συμβάσεις, κατάρτιση δημόσιων συμβάσεων, αγωγές στα πολιτικά δικαστήρια, διαταγές πληρωμής από διοικητικές συμβάσεις, προσφυγές, αιτήσεις αναστολής). 

Περαιτέρω ασχολούμαι με οικογενειακές διαφορές, διαζύγια, διατροφές, ζητήματα εμπορικών εταιριών, δανείων, θέματα εξωδικαστικού συμβιβασμού, και εν γένει ζητήματα τραπεζικού δικαίου. Τέλος, ασχολούμαι με θέματα δίκαιου ακινήτων, έλεγχο τίτλων, θέματα κληρονομικού δικαίου, ζητήματα αθλητικών σωματείων, φορολογικές διαφορές και ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά θέματα. 

Στο πλαίσιο της παροχής των νομικών μου υπηρεσιών έχω εκπροσωπήσει φυσικά και νομικά πρόσωπα (εταιρίες, σωματεία κλπ), τόσο ενώπιον δικαστηρίων, όσο και εξωδίκως (σύνταξη εξωδίκων, έλεγχος τίτλων στα υποθηκοφυλακεία, παραστάσεις σε συμβόλαια, κατάρτιση συμφωνητικών εταιριών κ.τ.λ), ενώ έχω διατελέσει το 2019 μέλος της Επιτροπής εξέτασης αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών του δασαρχείου Πειραιά. 

 Γ) Ακαδημαϊκή Κατάρτιση             

 Έχω αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ, 

Τυγχάνω απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης,   

Είμαι απόφοιτος Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών  της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Ορκίστηκα Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής ΔΠΘ το 2022, ενώ το 2023 ξεκίνησα μεταδιδακτορική έρευνα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Δ) Δημοσιεύσεις/αρθρογραφία/μονογραφία 

    Οι κυριότερες δημοσιεύσεις μου είναι οι ακόλουθες:

·       «Μια απόπειρα προσέγγισης του δικαιώματος ίδρυσης και συμμετοχής σε πολιτικά κόμματα-άρθρο 29 παρ. 1 εδ. α του Συντάγματος» δημοσιευμένο ΠειρΝομ 2.2015.

·       «Απόπειρα διερεύνησης των νομικών θεμάτων, που ανακύπτουν κατά τις συμβάσεις, που συνάπτονται μεταξύ ιδιωτών και Ο.Τ.Α.» Περιοδικό νέων δικηγόρων Πειραιά Παρίσταμαι 2010.

·           «Έλλειμμα κυβερνητικής αξιοπιστίας», Δικηγορική Επικαιρότητα έκδοση ΔΣΠ, αρ. Φυλ. 148, 2021

·          «Το ελληνικό δημόσιο και ο μίτος της Αριάδνης», Δικηγορική Επικαιρότητα έκδοση ΔΣΠ, αρ. φυλ. 145, 2020.

·          «Θέλουμε κούρεμα του χρέους ή σοβαρό κράτος», Δικηγορική Επικαιρότητα έκδοση ΔΣΠ, αρ. φυλ. 135, 2017.

·          «Στον αστερισμό των εθνών κρατών», Δικηγορική Επικαιρότητα έκδοση ΔΣΠ, αρ. φυλ. 131, 2016.

·       «Απλή αναλογική στους δήμους και τις περιφέρειες», Δικηγορική Επικαιρότητα έκδοση ΔΣΠ, Αρ. φυλ. 136, 2018.

·       «Η συνταγματική κατοχύρωση των συνεταιρισμών», Ελληνική Δικαιοσύνη 6/2022.

      "Παράγοντες διαμόρφωσης της δικαστικής κρίσης στην Νεωτερικότητα", Ελληνική Δικαιοσύνη 2/2023

        Αρθρογραφία σε διάφορα site, εφημερίδες, περιοδικά επί νομικών-κοινωνικών-πολιτικών θεμάτων

      Δημοσίευση Μονογραφίας με τίτλο "Η Κοινωνική Συνεταιριστική επιχείρηση. Θεωρία-Εφαρμογή", Εναλλακτικές Εκδόσεις, 2023  

      Ε) Συμμετοχή στα κοινά

        Το 2014 κατήλθα υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές της περιφέρειας Αττικής με τον Γιώργο Κουμουτσακο λαμβάνοντας την πρώτη εκλογική θέση σε σταυρούς (1.713 σταυροί) στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του στην περιφερειακή ενότητα νήσων Αττικής. 

          Το 2023 κατέκτησα εκ νέου την πρωτιά στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του Γιώργου Ιωακειμιδη στην ίδια περιφερειακή ενότητα (1.892 σταυροί), αλλά στάθηκα άτυχος χάνοντας την έδρα του περιφερειακού  συμβούλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης λόγω πρόσφατης αλλαγής του εκλογικού νόμου.

       Το 2012-2014 διατέλεσα Αντιπρόεδρος των νέων Δικηγόρων και Ασκούμενων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και το 2014-2017 μέλος της Επιτροπής Νέων και Ασκουμένων Δικηγόρων του ΔΣΠ.

    Στ. Ερευνητικά ενδιαφέροντα/εκπαιδευτική δραστηριότητα 

 Δίκαιο και κοινωνία. Καθηγητής κοινωνικών επιστήμων Δ.Ε., καθηγητής δικαίου  σε Σ.Α.Ε.Κ (πρώην Ι.Ε.Κ) και μέλος του μητρώου διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.


                                                        


 




                 




 

 

No comments:

Post a Comment